Δημοσκόπηση PULSE: Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών το 62%, στο 10,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση PULSE: Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών το 62%, στο 10,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται το 62% των Ελλήνων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που διενεργήθηκε για τον Σκάι, ενώ το 72% των πολιτών εκτιμά πως το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε προετοιμαστεί μεταξύ των δύο εταίρων. Παγιωμένη είναι και η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφεται στο 10,5% (όση και τον Δεκέμβριο), ενώ αυξάνεται η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στην παράσταση νίκης.

Στο «καυτό» μέτωπο της Συμφωνίας των Πρεσπών το 62% των Ελλήνων βρίσκεται απέναντι στη Συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την μάλλον ή σίγουρα κακή. Στον αντίποδα, μόλις το 27% του δείγματος στηρίζει τη συμφωνία με την πΓΔΜ. Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 40% βρίσκει τη συμφωνία κακή.

Ακόμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 20-22 Ιανουαρίου 2019, το 72% των Ελλήνων εκτιμούν πως το πολιτικό «διαζύγιο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε προετοιμαστεί από τους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους.

 

Το προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με διαφορά 10,5 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 22,5%. 

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι που λαμβάνουν από 1% αντίστοιχα.

Τέλος, στην παράσταση νίκης το 59% του δείγματος ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει, εκτιμά πως πρώτη θα βγει η Νέα Δημοκρατία, ενώ μόλις το 22% θεωρεί πως πρώτος θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 24%. Δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο το 9%.