«Καλύτερος πρωθυπουργός από ότι περιμέναμε ο Κυρ. Μητσοτάκης» λέει το 68,2%

«Καλύτερος πρωθυπουργός από ότι περιμέναμε ο Κυρ. Μητσοτάκης» λέει το 68,2%

Θετικές απόψεις για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση καταγράφει δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τη νέα σφυγμομέτρηση το 68,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ότι περιμέναμε», καθώς στο ερώτημα «ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τον κ. Μητσοτάκη σήμερα σε σχέση με πριν», το 48,2% απαντά «καλύτερη» και ένα ποσοστό 20% λέει «το ίδιο καλή», όπερ σημαίνει ότι το 68,2% (σχεδόν 7 στους δέκα) βλέπει τον πρωθυπουργό με ιδιαίτερα θετική ματιά.

Επίσης το 81,4% πιστεύει πως «θα υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του», ενώ το 67,3% εκφράζει «θυμό και απογοήτευση για τον ΣΥΡΙΖΑ» και ένα ποσοστό της τάξεως του του 76,1% των ερωτηθέντων στέλνει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «μήνυμα στον Τσίπρα για ήπια-δημιουργική αντιπολίτευση».

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί υψηλό ποσοστό διαφοράς έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καταγράφεται ποσοστό 42,9% για το κυβερνών κόμμα με το ΣΥΡΙΖΑ να αγγίζει το 24,8% (διαφορά 18,1 πσοσοστιαίες μονάδες) και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στο 6%, το ΚΚΕ στο 5,4%, ενώ η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 βρίσκονται στο 3,1%.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί σήμερα