Δημοσκόπηση Marc: Με 13,1% προηγείται η ΝΔ στην Α΄ Αθηνών

Δημοσκόπηση Marc: Με 13,1% προηγείται η ΝΔ στην Α΄ Αθηνών

Με μεγάλη διαφορά, συνολικά 13,1 μονάδες, υπερτερεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές της Ά Αθηνών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αναλυτικότερα, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 31,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει μόλις το 18,1% της προτίμησης των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,8%, το ΚΙΝΑΛ με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Εν συνεχεία έπονται τα κόμματα - βάσει της δημοσκόπησης- δεν εισέρχονται στη Βουλή και τα οποία είναι: η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Ελληνική Λύση με 2% και το Ποτάμι με 1,7%. Ακολουθεί η Λαϊκή Ενότητα με 1,7%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν 1,1%.

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 2%, με το ποσοστό των λευκών/άκυρων να είναι στο 2,9%, «δεν θα ψηφίσω» υποστηρίζει το 4,4%, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, 15,3%, δηλώνει «αναποφάσιστο».  

Στην πρόθεση ψήφου για το Δήμο της Αθήνας, προβάδισμα έχει ο Κώστας Μπακογιάννης, σε ποσοστό 38,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 12%, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με 10,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,1% και ο Νίκος Σοφιανός με 4,8%. 

 Διαβάστε τη δημοσκόπηση στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί