Δημοσκόπηση Marc: Όχι στις Πρέσπες από το 66%, πρόωρες εκλογές θέλει το 67,4%

Δημοσκόπηση Marc: Όχι στις Πρέσπες από το 66%, πρόωρες εκλογές θέλει το 67,4%

Σαφές και ξεκάθαρο «Όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών λέει το 65,7% των πολιτών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ το 69,5% την κρίνουν αρνητικά συνολικά. Το 67,4% θέλει εκλογές το αργότερο μέχρι το Μάιο, με τη Ν.Δ. να διατηρεί προβάδισμα 8,9%.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την αντίθεση της πλειοψηφίας των πολιτών στη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή και οδεύει προς κύρωση μετά την απόφαση πρόθυμων εκτός ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών να την υπερψηφίσουν.

Περίπου 7 στους 10 πολίτες την κρίνουν αρνητικά και λένε κάθετα όχι σε αυτή, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι μοιρασμένοι.

Εν τω μεταξύ αντίθετοι και στα όσα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας για εκλογές το Φθινόπωρο εμφανίζονται οι πολίτες στην ίδια δημοσκόπηση. Το 67,4% θέλει εκλογές μέχρι τον Μάιο το αργότερο. Εξ αυτών το 43,9% δηλώνει πως επιθυμεί να γίνουν οι εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα ακόμη και τώρα

Στην ίδια δημοσκόπηση η Ν.Δ. εμφανίζεται να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα με διαφορά της τάξης του 8,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και να οδεύει προς αυτοδυναμία που μάλιστα αντιστοιχεί σε 158 έδρες.

Η επόμενη βουλή με βάση αυτά τα στοιχεία εμφανίζεται πεντακομματική με τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι να τίθενται εκτός αυτής. Μάλιστα σύμφωνα με την μέτρηση εκτιμάται αδύνατο να φθάσουν το 3% που απαιτείται. Αντιθέτως η Ένωση Κεντρώων δείχνει ότι δύναται να βρίσκεται εντός της βουλής που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ υψηλή άνω του 30% είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης. Στο χαρακτηριστικό που δίδουν ιδιαίτερη σημασία δημοσκόποι και αναλυτές αφού θεωρείται πως δείχνει τον νικητή των εκλογών που ακολουθούν.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί