MRB: Ισχυρό προβάδισμα  της ΝΔ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές

MRB: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με ποσοστό της τάξης του 7,4% ενώ στο 7,6% καταγράφεται η διαφορά για τις εθνικές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του STAR. Στο 47% η διαφορά στον δείκτη για την παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα για το ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,8%, έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 7,6 ποσοστιαίων μονάδων. Ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκεντρώνει 35,1%, έναντι 28,1% του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, και το Ποτάμι με 1,6, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1% και οι ΑΝΕΛ με 1%. Στο 11,2% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,2%, έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 7,4 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,1%, το Ποτάμι με 2,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,7%.

Παράσταση νίκης στις Ευρωεκλογές

Για το ποιο κόμμα πιστεύουν – ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση ότι θα κερδίσει τις ερχόμενες ευρωεκλογές, οι απαντήσεις ήταν: 

ΝΔ 63,6%
ΣΥΡΙΖΑ 16,3%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,4%
ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ 1,4%
ΔΞ/ΔΑ 14,3%

Στο ερώτημα ποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα ψήφιζαν (εφόσον ψήφιζαν ΝΔ) οι απαντήσεις προηγούνται οι: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Κύρτσος και Ακης Τσελέντης. 

Στο ερώτημα ποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα ψήφιζαν (εφόσον ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ) προηγούνται οι: Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Λυδία Κονιόρδου, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Μουζάλας, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Ραλλία Χρηστίδου, Ευγενία Αρσένη, Αλέξανδρος Νικολαϊδης. 

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 6 - 8 Μαίου έχουν καταγραφεί τα προεκλογικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας και οι παροχές, εν τουτοις η μείωση της διαφοράς με τη Ν.Δ ήταν μόλις της τάξεως του 1,6% χωρίς να υφίσταται απώλειες ως προς τα ποσοστά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Διαβάστε ακόμα:

- Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές