Δημοσκόπηση Kapa Research: Πρωτιά Ν. Ταχιάου με 17,4% στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Δημοσκόπηση Kapa Research: Πρωτιά Ν. Ταχιάου με 17,4% στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Πρωτιά του Νίκου Ταχιάου με ποσοστό 17,4% ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη καταγράφει δημοσκόπηση της Kapa Research, με τα ποσοστά της Κατερίνας Νοτοπούλου να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης του 10,7%.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Thestival.gr. στην ερώτηση ποιον είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ο Νίκος Ταχιάος αναδεικνύεται πρώτος με ποσοστό 17,4% και ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου με 10,7%. Τρίτος με μικρή διαφορά και ποσοστό 10% έρχεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Ορφανός, ενώ την πεντάδα ολοκληρώνουν ο Σπύρος Βούγιας με ποσοστό 8,5% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 8,2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των συμμετεχόντων για το «δίπολο» του δευτέρου γύρου. Στο δίλημμα «Νίκος Ταχιάος- Κατερίνα Νοτοπούλου» ο υποψήφιος της ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με 42% έναντι της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 24%. 

Μικρότερη διαφορά καταγράφεται στον δεύτερο γύρο μεταξύ Νίκου Ταχιάου και Γιώργου Ορφανού. Στην αναμέτρηση των δύο αντρών νικητής βγαίνει ο υποψήφιος της ΝΔ με 37%, ενώ ο Γιώργος Ορφανός συγκεντρώνει ποσοστό 26%.