Δημιουργία 40 χιλ. νέων θέσεων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Κυρ. Μητσοτάκης

Δημιουργία 40 χιλ. νέων θέσεων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στα οφέλη του νέου πρόγραμμα έργων, δράσεων ανάπτυξης και αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης που είχε με τον υπ. Εσωτερικών, τονίζοντας ότι θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Συζητήσαμε με την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών για το νέο πρόγραμμα έργων, δράσεων ανάπτυξης & αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχτούν οι τοπικές κοινωνίες με το τέλος της πανδημίας του COVID-19 και τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα των νέων υποδομών και έργων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας σε συνεργασία και με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός έδωσε βαρύτητα ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου σημειώνοντας ότι «το πιο βασικό είναι κατά το πόσον οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να ωριμάσουν γρήγορα έργα, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να τα υλοποιήσουν».