ΔΗΜΑΡ προς ΠΑΣΟΚ: Η παρουσία του Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βουλή ήταν συμφωνία των κομμάτων μας

ΔΗΜΑΡ προς ΠΑΣΟΚ: Η παρουσία του Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βουλή ήταν συμφωνία των κομμάτων μας

Την άρνησή της να παραδώσει την έδρα του Θ. Θεοχαρόπουλου εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως η παρουσία του στη Βουλή είχε προκύψει μετά από συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ το 2015.

Η απόφαση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι του κόμματος και όχι προσωπική, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για τη διαγραφή του προέδρου της Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «H επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η ΔΗΜΑΡ αναφέρεται και στο ζήτημα της βουλευτικής έδρας. «Υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015. Μέχρι τώρα δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!», σημειώνει και καταλήγει:

«Η ΔΗΜΑΡ πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Αυτό φαίνεται ορισμένοι συνεχίζουν να μην το κατανοούν.Ψυχραιμία!»