Διεγράφη ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τη Χρυσή Αυγή

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, 15:21 - Τελευταία ενημέρωση: 16:16
-A +A
Διεγράφη ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τη Χρυσή Αυγή

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε η Χρυσή Αυγή τον βουλευτή της Κώστα Μπαρμπαρούση, μέσω επιστολής του Νίκου Μιχαλολιάκου προς τον πρόεδρο της Βουλής, λίγο μετά τις δηλώσεις του περί πραξικοπήματος και σύλληψης του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, αποφάσισα - έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος- το εξής: Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή». 

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε καταδικάσει τη δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία -όπως είπε- έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν», ανέφερε. 

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Μπαρμπαρούσης προχώρησε σε μια απίστευτη πρόκληση για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, καλώντας ουσιαστικά το στρατό να ανατρέψει τον Αλέξη Τσίπρα και κατά συνέπεια το πολίτευμα της χώρας. 

«Καλούμε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμήσει τον όρκο της και να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο προκειμένου να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε ο Μπαρμπαρούσης, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει απατρίδωτο τον Τσίπρα και προδότη τον Παυλόπουλο.

Η Βουλή συμφώνησε ομόφωνα στην αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ενώ λίγο αργότερα με παρέμβασή του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης από τη δικαιοσύνη και την παράλληλη άρση ασυλίας του βουλευτή. 

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι ο κ. Καμμένος άνοιξε το παράθυρο στον κ. Μπαρμπαρούση απλά να… ανακαλέσει! «Τη ποινική δίωξη θα την ασκήσει η δικαιοσύνη, εμείς αναφέρουμε το αίτημα του ΥΠΕΞ και θα ζητήσω από το προεδρείο να υπάρξουν άμεσες ενέργειες. Ή να υπάρξει ανάκληση από την Χρυσή Αυγή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε ακόμα:

- Στον εισαγγελέα οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση- Διαβίβασε τα πρακτικά ο Στ. Κοντονής

- Μήνυση κατά του Κ. Μπαρμπαρούση κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα