Διαμαρτυρία πυρόπληκτων από Μάτι, Ν. Βουτζά και Κινέττα στο ΥΠΕΝ

Διαμαρτυρία πυρόπληκτων από Μάτι, Ν. Βουτζά και Κινέττα στο ΥΠΕΝ

Την απονομή της δικαιοσύνης και την άμεση εκπλήρωση όσων έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των δύο οικισμών ζητούν κάτοικοι το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και την Κινέττα με σύνθημα «Δεν μας αξίζει αυτό, δεν φταίμε εμείς για αυτό» καθώς θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι πυρόπληκτοι, μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Μάτι, τονίζουν ότι η κυβέρνηση δέκα μήνες μετά την τραγωδία δεν έχει τηρήσει την υπόσχεσή της για αποκατάσταση των περιοχών και ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:

- Εξασφάλιση κοινωνικής βοήθειας, δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και οικονομικής ενίσχυσης των εγκαυματιών.

- Άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων του για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των οικισμών μας.

-Άμεση επίλυση όλων των θεμάτων, που αφορούν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και λήψη των απαραίτητων μέτρων πολιτικής προστασίας ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος ζητούν:

- Αποκατάσταση όλων των κατεστραμμένων σπιτιών.

- Άμεση εκκίνηση των διαδικασιών ένταξης των οικιστικών περιοχών στο σχέδιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, και επίλυση όλων των προβλημάτων με πολιτική απόφαση και πρωτοβουλία.

πυρόπληκτοι

πυρόπλητκοι

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι Αττικής επισημαίνει: «Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας για αποκατάσταση της ψυχής μας, της ζωής μας, των σπιτιών μας και του τόπου μας».

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν ότι «το κράτος, που ευθύνεται για τη θέση στην οποία έχουμε περιέλθει, οφείλει να αναζητήσει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους και να αποκαταστήσει τις πληγείσες περιοχές άμεσα», προσθέτοντας ότι «απαιτούμε να αποκατασταθούν τα σπίτια μας όπως ήταν στις 22 Ιουλίου 2018, μιας και τίποτα άλλο δεν γυρίζει πίσω».

πυρόπληκτοι

 

πυρόπληκτοι

Φωτογραφίες intime news