Διαφοροποιήθηκε η Ν. Κασιμάτη από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Διαφοροποιήθηκε η Ν. Κασιμάτη από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η Νίνα Κασιμάτη, αφού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε στο σύνολο τις προτάσεις της πλειοψηφίας, σε μια ακόμη διαφοροποίηση έπειτα από τον Σταύρο Κοντονή και τον Νίκο Φίλη. 

Συγκεκριμένα, η κυρία Κασιμάτη δήλωσε παρών, μεταξύ άλλων, στο άρθρο 1 για την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας, ενώ είπε «όχι» στην απεμπλοκή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.

Δήλωσε, δε, παρών στην κατοχύρωση του πολιτικού όρκου, αλλά και στη θωράκιση των κοινωνικών δικαιωμάτων στην εργασία, την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση. Την ίδια ώρα καταψήφισε την πρόταση για την καθιέρωση της εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας.

Εχθές, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής πήρε θέση απέναντι στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το αν η παρούσα Βουλή μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη ως το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων. «Δεν είναι σωστή προσέγγιση εκείνη η οποία λέει ότι η επόμενη Βουλή, η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές, δεσμεύεται από τις απόψεις τις οποίες έχει εκφράσει η προηγούμενη Βουλή», είπε κάνοντας λόγο για σοβαρό πρόβλημα. 

Βολές κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το άρθρο της συνταγματικής αναθεώρησης που αφορά τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, εξαπέλυσε χθες και ο Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας τις προωθούμενες αλλαγές περιορισμένες και άτολμες.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι μετά από πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μια πρόταση για το χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, που είναι ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα - ωστόσο είναι άτολμη και περιορισμένη.

Διαβάστε ακόμα:

- Στη σκιά των μεθοδεύσεων Μαξίμου η πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση