Θέμα εκλογής αρχηγού από τη βάση, δεν υπάρχουν συζητήσεις-ταμπού

Θέμα εκλογής αρχηγού από τη βάση, δεν υπάρχουν συζητήσεις-ταμπού

Tο θέμα της εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του κόμματος επαναφέρει η Ρένα Δούρου, διαφοροποιούμενη από τον Αλέξη Τσίπρα. «Αν χρειαστεί, και αυτό το θέμα θα συζητηθεί ανοιχτά, οργανωμένα και δημοκρατικά», σχολιάζει η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις-ταμπού.

Σε συνέντευξή της στο news247.gr, η κα Δούρου, αφού αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «γονιδιακά δεν ήταν ποτέ αρχηγοκεντρικός μηχανισμός», επισημαίνει πως «προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν στη συλλογική δουλειά» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τονίζοντας μάλιστα πως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστικό να γίνει σημείο αναφοράς στην κοινωνία, υπογραμμίζει πως και «η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα».

Η κα Δούρου χαρακτηρίζει «γλυκόπικρη ήττα» το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου, αναφέροντας ως μια ευκαιρία που χάθηκε το ότι δεν έγιναν βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απαντώντας στο ποιες θέσεις θα διεκδικήσει η ίδια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής υποστηρίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων» ή «για προσωπική καριέρα», τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι «ο ριζικός, προγραμματικός μετασχηματισμός του κόμματος σε εκφραστή ενός πλατιού δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου».