«Διαφωνεί» ο Κοντονής με τον Τόσκα: Αν κάποιος απειλείται, πρέπει να αμύνεται

«Διαφωνεί» ο Κοντονής με τον Τόσκα: Αν κάποιος απειλείται, πρέπει να αμύνεται

Διακριτικές αποστάσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα που προτείνει στους πολίτες να κοιμούνται σε περίπτωση ληστείας, πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», ξεκαθάρισε ότι αν κάποιος απειλείται, πρέπει να αμύνεται!

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο όλα αυτά (σ.σ. η αυτοάμυνα) εκτιμώνται «και στο στάδιο άσκησης ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα και πολύ περισσότερο από τον δικαστή όταν η υπόθεση φθάσει στην ακροαματική διαδικασία». Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για τέτοιες περιπτώσεις, όπως του 88 χρόνου, είπε ότι «αν δούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο θα πάρουμε πρωτοβουλίες». Προσέθεσε, όμως, ότι προς στιγμήν το νομικό μας οπλοστάσιο είναι πλήρες. «Οι διατάξεις αναφορικά με το ζήτημα της άμυνας, της έκτακτης ανάγκης και της δύσκολης κατάστασης ενός πολίτη που κινδυνεύει η ζωή του, περιγράφονται στον κώδικα μας και τα δικαστήρια μας με ενάργεια αντιμετωπίζουν τέτοιες υποθέσεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου, πάντως, να ρίξει λίγους τους τόνους σημείωσε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα με σοβαρότητα και επιτυχία, ενώ κάλεσε τους Έλληνες να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους όσα είπε ο κ. Τόσκας. «Αν δεν μπορείς να αντιδράσεις και αποτελεσματικά βεβαίως αυτό είναι το πρώτιστο. Αυτό είπε ο Τόσκας να διασφαλίσει κάποιος την ζωή του εννοεί», κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Φωτογραφία: Ιntime