Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για το C4i

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για το C4i

Στη Βουλή έφτασε η περίφημη δικογραφία για το C4i, η οποία ωστόσο θα είναι «κλειδωμένη» μέχρι τη Δευτέρα. Ειδικότερα, πρώτα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής και ακολούθως όποιος βουλευτής επιθυμεί θα μπορεί να πάει να τη διαβάσει.

Να σημειωθεί ότι παραμένει «επτασφράγιστο μυστικό» η αίθουσα που την έχουν τοποθετήσει. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα στοιχεία για δωροδοκία πολιτικού προσώπου που αφορούν την ανάθεση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στην αμερικανική SAIC το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν περίπου ένα μήνα προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο του κ. Ορφανίδη πρόσωπο που ζήτησε να καταθέσει για την υπόθεση του επίμαχου συστήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας, του οποίου η ιδιότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, φέρεται να κατέθεσε στον κ. Ορφανίδη στοιχεία για παράνομες αμοιβές συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Η κατάθεση του μάρτυρα φέρεται επίσης να αφορά υπουργό της τότε κυβέρνησης που ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ.

Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον ανακριτή της υπόθεσης να εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να αποστείλει στην Βουλή την δικογραφία προκειμένου να αξιολογηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του κατονομαζόμενου πολιτικού.