Δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι αν ο Σπ. Δανέλλης πει «Ναι»

Δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι αν ο Σπ. Δανέλλης πει «Ναι»

Σε αναβρασμό βρίσκεται το Ποτάμι που βλέπει πως ένας εκ των βουλευτών του φέρεται διατεθειμένος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα και μάλιστα να είναι ο 151ος. Ήδη συζητείται το ενδεχόμενο αν ο Σπ. Δανέλλης πει «Ναι» την Τετάρτη το βράδυ, να επανεξεταστεί ακόμη και η στάση του κόμματος απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται να πιέζει τον βουλευτή του να αποσαφηνίσει τη θέση του και στο Ποτάμι εκτιμούν πως δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις. Εν τούτοις τα μηνύματα που στέλνονται προς τον Σπ. Δανέλλη είναι συγκεκριμένα και μάλιστα τον θέτουν προ των ευθυνών του, σημειώνοντας πως από τη στάση του θα εξαρτηθεί γενικότερα η στάση του κόμματος ακόμη και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία οι τέσσερις εκ των έξι βουλευτών τάσσονται θετικά.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που ο Σπ. Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος, αφού παραβιάζει μια κεντρική γραμμή. Διευκρίνισε δε πως η στάση έναντι της ψήφου εμπιστοσύνης, όπως και αυτή έναντι της ψήφου δυσπιστίας, είναι κεντρική και όλοι οφείλουν να την ακολουθούν.

Όμως προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω δηλώνοντας ότι η στάση του κ. Δανέλλη θα προκαλέσει και άλλες εξελίξεις κυρίως ως προς τη στάση του κόμματος ενόψει της Συμφωνίας που θα τεθεί προς έγκριση στη Βουλή. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, θα πρέπει να εκτιμηθεί όχι μόνο η ίδια η συμφωνία, για την οποία σημειώνουν πως έχει πολλά κατά την άποψή τους θετικά, αλλά και η πολιτική κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί και υπό ποιες συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση ο Σπ. Δανέλλης, που με κάθε ευκαιρία δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής και της κυβέρνησης, πρέπει -σύμφωνα με συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη- να ξεκαθαρίσει σήμερα τη στάση του ώστε να δρομολογηθούν και οι ανάλογες συζητήσεις και εξελίξεις στο Ποτάμι.

Διαβάστε ακόμα:

- Γ. Μαυρωτάς: Όποιος δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση, τίθεται εκτός Κ.Ο. του Ποταμιού