Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν θα δεχτούμε καμία παράνομη είσοδο - Αυξάνουμε την ασφάλεια»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν θα δεχτούμε καμία παράνομη είσοδο - Αυξάνουμε την ασφάλεια»

Δεν θα υποστούμε τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία και το νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα» και ότι «αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας».

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός δήλωσε: 

«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση.

Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας».
 

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν η κατάσταση στην Τουρκία, οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας, η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει επικοινωνία και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, στις Καστανιές Έβρου διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου, το οποίο έκλεισε στις 11 το πρωί εξαιτιάς της συγκέντρωσης από την τουρκική πλευρά σημαντικού αριθμού μεταναστών- προσφύγων με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος. Στον Έβρο μετέβη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες για την φύλαξη των συνόρων αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.