Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός - Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό
Στ. Πέτσας

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός - Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό

Στην εκτίμηση πως τώρα ξεκινά η πιο κρίσιμη φάση του πολέμου κατά του κορονοϊού προχώρησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως παρότι σε όλα τα μέτωπα πάμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Στη συνέχεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, υπογράμμισε την κρατική έγνοια πρωτίστως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη: «Επιμένουμε αταλάντευτα στην ανάσχεση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας και βέβαια τη στήριξη της οικονομίας και τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας. Πάντα με έγνοια σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Έτσι ώστε να βγούμε όλοι μαζί από την υγειονομική κρίση όρθιοι», ανέφερε.

Ο Στ. Πέτσας χαιρέτισε παράλληλα το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας, όμως δυστυχώς, κάποιοι, ελάχιστοι, κάνουν κατάχρηση των δυνατοτήτων που δίδονται. Οι ουρές στις τράπεζες δεν είναι δικαιολογημένες, ανέφερε επί παραδείγματι, σημειώνοντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία.

Σχετικά με το Σύστημα Υγείας είπε πως «Συνεχίζουμε, με εντατικούς ρυθμούς, την ενίσχυσή του προσλαμβάνοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αυξάνοντας τις Μ.Ε.Θ. και πραγματοποιώντας σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού. Μέχρι την Δευτέρα είχαμε αυξήσει τις Μ.Ε.Θ. από τις 565 που ήταν πριν από δύο μήνες, στις 870, είχαμε εγκρίνει 4.200 προσλήψεις  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ περίπου 2.000 εξ’ αυτών έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία. Καθημερινά το Υπουργείο Υγείας επικαιροποιεί τα στοιχεία αυτά και θα σας ανακοινώνουμε την εξέλιξή τους».

Επίσης ο Στ. Πέτσας σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της διασποράς του ιού είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό, μένοντας σπίτι», προστατεύοντας έτσι τη ζωή όλων ημών και των αγαπημένων μας προσώπων.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, τόνισε: «έχουμε είδη πει ότι το Πάσχα   φέτος θα είναι διαφορετικό:

  • Δεν θα πάμε στα χωριά μας.
  • Δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας.
  • Δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας.

Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με Πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό, μένοντας σπίτι. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε».

Τέλος, χαρακτήρισε «υπεύθυνη και μετρημένη» την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να γίνουν οι λειτουργίες των εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Πάσχα.