Δεν ανακαλούνται οι μετατάξεις παρά την... εντολή Τσίπρα

Δεν ανακαλούνται οι μετατάξεις παρά την... εντολή Τσίπρα

Οι μετατάξεις, οι αποσπάσεις αλλά και όσες πράξεις εκδόθηκαν και έχουν υπογραφεί δεν απαγορεύεται να εκτελεστούν κανονικά. Αυτό αναφέρει ανακοίνωσή του Υπουργείου Εσωτερικών που έρχεται μια ημέρα μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία έδωσε εντολή να ανακληθούν οι μετατάξεις στη Βουλή.

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ έρχεται να διαψεύσει τον Αλ. Τσίπρα που μίλησε για «ανάκληση» στη συνέντευξή του στον Αlpha, δηλαδή για απόφαση από κοινού με τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρουν πίσω τις μετατάξεις λέγοντας μάλιστα ότι «έδωσα εντολή να ανακληθούν οι μετατάξεις»

Μια δήλωση που διέψευσε εμμέσως και ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε πως όσες δεν αναρτήθηκαν στα ΦΕΚ θα ολοκληρωθούν μετά τις εκλογές κάτι που επιβεβαιώνει και η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται

«Όσον αφορά στις πράξεις που είχαν εκδοθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή στις πράξεις που είχαν υπογραφεί από το αρμόδιο όργανο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρωτοκόλλησης αυτών, ή έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ όπου απαιτείται, η τροπολογία ξεκαθαρίζει ότι δεν απαγορεύεται να εκτελεσθούν, δηλαδή ενδεικτικά δεν απαγορεύεται η ορκωμοσία και η ανάληψη υπηρεσίας, στην περίπτωση που, προ της προκήρυξης των εκλογών, έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η ατομική πράξη διορισμού, πρόσληψης ή μετάταξης, ή έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση της απόσπασης».

Φωτογραφία intime news