Δεκαπενθήμερος αποκλεισμός Γ. Λαγού από τις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια

Δεκαπενθήμερος αποκλεισμός Γ. Λαγού από τις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια

Τον 15νθήμερο αποκλεισμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγου από τις συνεδριάσεις της Βουλής και παρακράτηση μισής βουλευτικής αποζημίωσης αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής. Αιτία της ποινής του αποτέλεσε η φράση του περί προδοτών και πουλημένων στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα, αν και ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, η Βουλή είχε διαφορετική γνώμη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής έχει δεχθεί μήνυση για για ομοφοβικά σχόλια και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Στην «απολογία» του ο ίδιος υποστήριξε ότι κάποιοι επιζητούν παύση χριστιανισμού και πως ο ίδιος δεν θα γίνει κρυπτοχριστιανός στα γεράματα. 

Τέλος, η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας και του βουλευτή της Ν.Δ Νικήτα Κακλαμάνη. Η μήνυση εναντίον του αφορά υπόθεση του 2003 όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος Αθηναίων, και παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία του, ο βουλευτής της ΝΔ  ζήτησε για λόγους ηθικής τάξεως να αρθεί η ασυλία του. Ειδικότερα, το ζήτησε προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και για τους  18 κατηγορουμένους υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων.

«Δεν μπορώ να καλυφθώ πίσω από τη μη άρση της ασυλίας μου. Η υπόθεση είναι στο Συμβούλιο Εφετών που περιμένει να δει τι θα γίνει με μένα για να λάβει την τελική του απόφαση. Ευχαριστώ την Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά ζητώ την άρση της ασυλίας μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία intime news