Δε θα διστάσουμε αλλαγή στρατηγικής - Ο κίνδυνος καραδοκεί
Κυρ. Μητσοτάκης για πανδημία

Δε θα διστάσουμε αλλαγή στρατηγικής - Ο κίνδυνος καραδοκεί

Σαφές μήνυμα ότι οι δυσκολίες μπροστά μας είναι πολλές, ότι το όποιο άνοιγμα της οικονομίας θα γίνεται σταδιακά, θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο και ότι αν το απαιτήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα γίνουν αναπροσαρμογές στο σχεδιασμό, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε μια συγκυρία, όπου η αβεβαιότητα για το χρονικό τέλος της πανδημίας παραμένει διεθνώς σε υψηλά επίπεδα, οι μεταλλάξεις του ιού και οι καθυστερήσεις με την παραγωγή εμβολίων μεταθέτουν χρονικά προς τα πίσω την ύφεση στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις, κάνοντας ειδική μνεία στην προστασία των πιο αδύναμων και στα μέτρα που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί.

«Και για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι που να παρέλθει οριστικά η υγειονομική κρίση θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε, πάντα, βάζοντας κριτήρια στήριξης αυτών που έχουν ουσιαστική ανάγκη», είπε μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με την παρουσία περισσοτέρων των 400 κομματικών στελεχών από όλη την Ελλάδα για την κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η κυβέρνηση στάθηκε κοντά στην κοινωνία και στους πιο ευάλωτους με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης είτε μιλάμε για στήριξη εισοδημάτων, είτε μιλάμε για στήριξη επιχειρήσεων, δεν διστάσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό ιστό την κοινωνία, τους πιο αδύναμους, τους ανέργους, αυτούς οι οποίοι είναι αποδεκτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Αναφέρθηκε  στο χαρακτηριστικό παράδειγμα του μηχανισμού της επιστρεπτέας προκαταβολής, που στήριξε ουσιαστικά επιχειρήσεις οι οποίες είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται.

«Όπως ξέρετε έχει ανοίξει τώρα ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αλλά και εκεί θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτόν τον κύκλο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Που έχουν ουσιαστική μείωση του τζίρου τους. Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να τα πάνε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είχαν αύξηση τζίρου, προφανώς, δεν χρήζουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές οι οποίες είτε είχαν σημαντική μείωση τζίρου είτε δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν καθόλου» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το παρόν στην ψηφιακή εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού έδωσαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Δ/ντης του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, ο Δ/ντης Γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός, η εκπρόσωπος τύπου για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, οι πρόεδροι ΔΕΕΠ και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων όλης της χώρας, καθώς επίσης και οι Τομεάρχες της Γραμματείας Οργανωτικού από όλη την Ελλάδα. Το «ηλεκτρονικό» φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έπεσε στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καστελορίζου.