ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Σκηνικό από ταινία πολέμου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Σκηνικό από ταινία πολέμου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ως σκηνικό από ταινία πολέμου χαρακτηρίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τα χθεσινά επεισόδια, και ειδικά της Θεολογικής Σχολής. 
 
Σε ανακοίνωσή της, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επισημαίνει πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όχι όμως «για τους αυτονόητους λόγους που θα έπρεπε τα πανεπιστήμια να απασχολούν τη δημόσια σφαίρα, δηλαδή το επιστημονικό έργο και τις διακρίσεις τους, αλλά για τον αδιανόητο λόγο ότι για άλλη μια φορά οι εγκαταστάσεις του ΑΠΘ θυμίζουν σκηνή από πολεμική ταινία»

«Βέβαια», τονίζεται στην ανακοίνωση, «διαθέτουμε σοβαρές αμφιβολίες αν ακόμα και σε πολεμική ταινία θα ήταν τόσο έντονες οι καταστροφές».

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τονίζει πως «οι γνωστοί άγνωστοι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του ελληνικού πανεπιστημίου». «Διακηρύττουν ότι είναι κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ στην πραγματικότητα είναι κατά της ύπαρξης δημοσίων πανεπιστημίων, αν κρίνει κανείς από τη δράση τους» επισημαίνεται.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Σύντομα τα πανεπιστήμια μας θα προχωρήσουν στη νέα εποχή. Εκεί που σήμερα κυριαρχούν οι μολότοφ και οι βανδαλισμοί, αύριο θα επιστρέψει η δημοκρατική ελευθερία».