Δ. Τζανακόπουλος: Προσωπική επίθεση με ύβρεις κατά Μητσοτάκη

Δ. Τζανακόπουλος: Προσωπική επίθεση με ύβρεις κατά Μητσοτάκη

Με ακραία φρασεολογία επέλεξε να επιτεθεί κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό ως «πολιτικό απατεώνα», γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αφορμή στάθηκε ο διορισμός του 80χρονου παραιτηθέντα διοικητή νοσοκομείου.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσωπικά έκθετος και οφείλει μια εξήγηση για τον διορισμό του κ. Πατέρα για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι διαφορετικά θα «αναδειχθεί στον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα». Μάλιστα χρησιμοποίησε τη λέξη «ντροπή» τρεις φορές, όπως νωρίτερα είχε πράξη ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«ΕΥΠ, ΕΡΤ, ΚΕΘΕΑ, ανιψιοί, κουμπάροι. Έχουμε δει πολλά όμως με την περίπτωση των διοικητών νοσοκομείων, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Το ρουσφέτι αποδίδεται ευθέως στον κ. Μητσοτάκη. Ο για μια μέρα διοικητής το είπε ευθαρσώς, αγόρασε τις ψήφους του κ. Πατέρα με αντάλλαγμα μια θέση διοικητή σε νοσοκομείο. Πουλάει το κράτος ως λάφυρο, να τον χαίρεστε. Πρόκειται για ντροπή στη δημοκρατία. Έπρεπε να είχε πάρει θέση, διότι διαφορετικά θα αναδειχθεί στον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα της σύγχρονης ιστορίας. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Οφείλει μια εξήγηση ο κ. Μητσοτάκης, είναι έκθετος προσωπικά», ήταν η φράση Τζανακόπουλου η οποία σχολιάστηκε αρνητικά στους διαδρόμους της Βουλής.

Α. Διαμάντης