Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τα... ελληνοτουρκικά με τις καταγγελίες για την ΕΛΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τα... ελληνοτουρκικά με τις καταγγελίες για την ΕΛΑΣ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια απίστευτη ρητορική επιδόθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την Αστυνομία και κατ' επέκταση την κυβέρνηση ότι προχωρά σε… βασανιστήρια, με αφορμή τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση τορπιλίζει τη συνεννόηση στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών επειδή δήθεν η Αστυνομία προβαίνει σε χρήση βίας, συλλαμβάνοντας τους «μπαχαλάκηδες».

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος αναρωτήθηκε πως «αυτά συμβαίνουν σε δημόσια θέα τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κρατητηρίων» ενώ υπενθύμισε τις καταγγελίες για ουρλιαχτά στα κρατητήρια του ΑΤ Εξαρχείων. Στις οποίες, βέβαια, η Αστυνομία έχει ήδη απαντήσει, κάτι που προφανώς παρέλειψε ο κ. Τζανακόπουλος. Για την ιστορία η ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι εκείνη την ημέρα υπήρξε ένα ψυχιατρικό περιστατικό ενώ κανένας εκ των συλληφθέντων δεν μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο τμήμα.

Παρ' όλα αυτά απτόητος ο Δ. Τζανακόπουλος συνέχισε για να φτάσει στο σημείο να ισχυριστεί ότι τα όσα δημοσιεύτηκαν «με τη στενή έννοια του όρου συνιστούν βασανιστήρια»! «Η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή εντολή για να προσεγγίσει ακροδεξιά ακροατήρια», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο αργότερα συνέδεσε την υπόθεση με την ΕΛ.ΑΣ. με τα Ελληνοτουρκικά. «Τορπιλίζεται το πολιτικό κλίμα σε μια περίοδο που χρειάζεται στοιχειώδης συνεννόηση στα ελληνοτουρκικά, γι' αυτό το λόγο είστε υπεύθυνοι», σημείωσε.

Απαντώντας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει το εξής συγκλονιστικό: « Δεν μπορούμε να έχουμε πεδίο συνεννόησης για τα ελληνοτουρκικά. Γιατί υιοθετεί ο Τζανακόπουλος κατηγορίες κατά της ελληνικής αστυνομία. Μα είστε σοβαροί στον ΣΥΡΙΖΑ τι είναι αυτά που λέτε. Είναι δυνατόν να υπάρχει κόμμα που επειδή υπήρξαν έκνομα, αν υπήρχαν που ελέγχονται, λέτε ότι για αυτά τα περιστατικά δεν προσέρχεστε στη συναίνεση απέναντι στις προκλήσεις; Αυτή είναι η θέση σας; Είσασταν αποκαλυπτικός του τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».