Δ. Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα

Δ. Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα

Την τακτική που θα ακολουθήσει το Μαξίμου εάν ο Αλ. Τσίπρας επιλέξει να εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία «έδειξε» ο Δ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του είναι ένας από τους πόλους του πολιτικού συστήματος, δηλώνοντας μάλιστα ότι μπορεί να πετύχει και νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Αποφεύγοντας να μιλήσει για το θέμα των εκλογών δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα, αντιθέτως είναι ένας από τους μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος με αξιώσεις να πετύχει νίκη στις επερχόμενες εκλογές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο OPEN, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν το αποτέλεσμα των exit poll αποτελεί ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατέληξε δε λέγοντας ότι ελπίζει να μην «αμφισβητηθούν τα μέτρα από όσους καιροφυλακτούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Εμμένοντας στην αρνητική προεκλογική τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «εμείς πρέπει να αναλύσουμε τα πραγματικά αποτελέσματα και στη βάση αυτή να βγάλουμε τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Φαίνεται πως θα διαψευσθούν όσοι περίμεναν ότι θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

«Θα περιμένουμε τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματικών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, για να σχολιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια το μήνυμα της κάλπης», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση όσοι περίμεναν ή είχαν προεξοφλήσει ότι το αποτέλεσμα των σημερινών ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται πως θα διαψευσθούν», καταλήγει το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος.