Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ στρώνει το χαλί στον εθνικισμό - Κ. Χατζηδάκης: Είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες

Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ στρώνει το χαλί στον εθνικισμό - Κ. Χατζηδάκης: Είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες

Συνέχεια στην επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το περιστατικό με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή. 

«Έχει στρώσει το χαλί στον εθνικισμό η ΝΔ, τρέφετε το τέρας του εθνικισμού εσείς και οι συνάδελφοί σας. Όταν η ΝΔ μιλάει για προδοσία, η Χρυσή Αυγή μιλάει για ανάγκη πραξικοπήματος. Ο Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα συνέβησαν χθες», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ έκανε λόγο για ομηρία Μητσοτάκη από την ομάδα Σαμαρά. 

Αναφερόμενος στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε ότι είχε ύφος απολογίας, «μια άκομψη συγγνώμη που το '93 που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του κ Μητσοτάκη και της κ. Μπακογιάννη (… ). ''Ο κ. Σαμαράς τα έκαμεν μούσκεμα'' αυτή ήταν η ιστορική αποτίμηση για τον Σαμαρά από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη», σχολίασε. 

«Η ΝΔ καταδίκασε τον Μπαρμπαρούση… Η προσήλωση στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι που έχει αποδείξει η ΝΔ, είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες… Θα μπορούσα να θυμίσω την κάτω και την πάνω πλατεία και τη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ για να πάμε σε πρόωρες εκλογές με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», του απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.