Δ. Τζανακόπουλος: Εκλογές το 2019

Δ. Τζανακόπουλος: Εκλογές το 2019

"Η κυβέρνηση δουλεύει στην κατεύθυνση της εξόδου από το πρόγραμμα, με ορίζοντα τις εκλογές το 2019 όπως έχει πει ο πρωθυπουργός ουκ ολίγες φορές", δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση και το χρονοδιάγραμμα ενόψει του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, τόνισε πως "η συζήτηση έχει προχωρήσει πάρα πολύ σε μια σειρά από τομείς: και σε ό,τι αφορά στο χρέος και σε ό,τι αφορά τη μεταμνημονιακή εποπτεία, αλλά και ως προς την 4η αξιολόγηση, έχει γίνει μια πολύ μεγάλη πρόοδος".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι "επομένως πλέον το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση απ'' όλες τις μεριές και πολιτική βούληση υπάρχει", παραπέμποντας στις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και τη στάση της κυβέρνησης. "Υπάρχει και είναι σαφής", υπογράμμισε. "Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που θα μας οδηγούσαν σε καθυστερήσεις".

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ακόμη πως, "αν η δημοσιονομική πορεία της χώρας το επιτρέψει, θα μπορούσαμε αργότερα να λάβουμε μέτρα για τη χαλάρωση πολιτικών λιτότητας", προσθέτοντας ότι όμως τέτοιο θέμα στην τελική ευθεία για την έξοδο από το πρόγραμμα δεν υπάρχει.

Σχετικά με το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές τώρα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι υπάρχει μια "πολύ μεγάλη αντίφαση" ανάμεσα σε αυτό το αίτημα και εκείνο που είχε θέσει πριν από λίγο καιρό για αναθεώρηση του Συντάγματος. Ερμηνεύοντας την κίνηση αυτή της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., είπε ότι "εντάσσεται προφανώς σε μια πολιτική της επιλογή να στρίψει προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της ΝΔ, προφανώς υποχωρώντας και στις πιέσεις που της ασκεί στο κόμμα της ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Λοβέρδος".

Ερωτηθείς τέλος αν μελετάται το "σπάσιμο" της Β'' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, είπε πως υπάρχουν επεξεργασίες, δεν υπάρχουν ωστόσο αποφάσεις και εφόσον υπάρξουν, θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο υπουργό.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ