Δ. Τζανακόπουλος για ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου

Δ. Τζανακόπουλος για ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει σάρκα και οστά στη στρατηγική επιλογή του για τη δημιουργία ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, στη λιτότητα, αλλά και στην ακροδεξιά, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος,μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Η πολιτική μας στις ευρωεκλογές είναι να οικοδομηθεί ένα μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στη λιτότητα, αλλά και στην ακροδεξιά και με αυτή την έννοια θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα δίνει σάρκα και οστά σε αυτόν τον πολιτικό στόχο, θα αποτυπώνεται σε αυτό η στρατηγική επιλογή για ένα ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων, από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει και ανάχωμα στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπάρχει ευνοϊκό πολιτικό και κοινωνικό έδαφος για τη δημιουργία του μετώπου

Σε ερώτηση αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία αυτού του μετώπου, απάντησε πως υπάρχει ένα ευνοϊκό πολιτικό και κοινωνικό έδαφος, λόγω της μετατόπισης του ΚΙΝΑΛ προς τα δεξιά και σημείωσε: «Ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά την πολιτική τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ στη σχετική συζήτηση όπου και ταυτίστηκε με τη ΝΔ, η οποία με τη σειρά της μετατοπίστηκε προς το δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος, νομίζω ότι δημιουργήθηκαν φυγόκεντρες τάσεις, ένας κενός πολιτικός χώρος και, όπως ξέρετε, η πολιτική όπως και η ζωή σιχαίνεται τα κενά. Πάρα πολλοί οι οποίοι μέχρι όλο το προηγούμενο διάστημα πιθανό να έβλεπαν με επιφυλακτικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ κατανόησαν ότι η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εκφράσει αυτή την προοδευτική τάση -αυτόν τον προοδευτικό κόσμο, τον κόσμο ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός ή ως σοσιαλδημοκράτης- αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό ακριβώς λόγω της διαρκούς μετατόπισης του ΚΙΝΑΛ και της ταύτισής του με τη ΝΔ. Υπάρχει ένα κοινωνικό και πολιτικό έδαφος το οποίο ευνοεί τη δημιουργία ενός τέτοιου μετώπου». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ