Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για τις Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και Ποτάμι

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για τις Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και Ποτάμι

Διέψευσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τα σενάρια για νομοθετική ρύθμιση ώστε να διατηρηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τη χθεσινή του τοποθέτηση ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πάρουν θέση για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κρήτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Δεν υφίσταται τέτοια νομοθετική ρύθμιση [...], αλλά θα πρέπει να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος».

Χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, φουντώνοντας σενάρια για «δώρο» προς τον Πάνο Καμμένο. «Εμείς αυτό που είπαμε χθες», θέλησε να διασαφηνίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ήταν ότι έχει δημιουργηθεί μια συνθήκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο επί της οποίας θα πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις [...], έχουν προκύψει μια σειρά από ζητήματα με κυριότερο το εξής: πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν λάβει το 3% στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, έχουν λάβει πάνω από 3%, είτε έχουν βρεθεί χωρίς Κ.Ο, όπως είναι Το Ποτάμι, είτε κινδυνεύουν, ενδεχομένως, να βρεθούν χωρίς Κ.Ο, με δεδομένες δηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει. Εμείς λέμε», υπογράμμισε, «ότι πρέπει να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος [...] για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Δεν θεωρούμε ορθό πολιτικά να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες ή, εν πάση περιπτώσει, να αποστερούνται τα πολιτικά κόμματα των δικαιωμάτων».