Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συμφωνία - Τις επόμενες ώρες η συνομιλία Τσίπρα με Ζάεφ

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συμφωνία - Τις επόμενες ώρες η συνομιλία Τσίπρα με Ζάεφ

Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή για το Σκοπιανό, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως όταν θα υπάρξει «θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

Μιλώντας στην τηλεόραση του «Ε», ο κ. Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε πως σήμερα μέσα στις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. 

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα», επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά, ότι οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης είναι το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση».

Όσον αφορά την ψήφιση ενδεχόμενης συμφωνίας δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης και κυβερνητικής συνοχής, ενώ υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή. 

Αναφερόμενος στις παμμακεδονικές ενώσεις και τις αντιδράσεις τους, έπειτα και από τη μήνυση που κατέθεσαν κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι ενώσεις αυτές δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού, ενώ χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα ότι η εκκλησία των Σκοπίων εγκατέλειψε το προσωνύμιο «Μακεδονική»

Για τον Πάνο Καμμένο και το σάλο που έχει ξεσπάσει με το ταξίδι του στο Μονακό αλλά και τις σχετικές του αναρτήσεις στο twitter, ο κ, Τζανακόπουλος υπερασπίστηκε τη στάση του, τονίζοντας πως δέχθηκε άδικη κριτική.