Δ. Τζανακόπουλος: «Ατυχής» η συνάντηση Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο

Δ. Τζανακόπουλος: «Ατυχής» η συνάντηση Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο

«Ατυχή» χαρακτήρισε τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, που ο ίδιος ο πρώην υπουργός είπε ότι ήταν «τυχαία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως για το περιστατικό ο πρώην υπουργός έχει δώσει τις εξηγήσεις του.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Νομίζω ότι ήταν ατυχές. Ο κ. Αμβρόσιος είναι ένας ιεράρχης ο οποίος έχει προβεί σε απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις κατά το παρελθόν. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει δώσει τις εξηγήσεις του».

Και συνέχισε «Νομίζω, πάντως, δεν χαρακτηρίζει αν θέλετε ούτε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του κ. Κουρουμπλή η συγκεκριμένη κίνηση. Ο κ. Αμβρόσιος έχει απόψεις απαράδεκτες, έχει απόψεις καταδικασμένες από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και νομίζω ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως «άλλαξαν την υπερασπιστική γραμμή, σε ότι αφορά το σκάνδαλο Novartis, από τη «σκευωρία» στην «παραγραφή» κι αυτό δείχνει τον πανικό και την αγωνία τους»

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και καταλόγισε «υποκρισία» και «ιδιοκτησιακή αντίληψη» στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής.

«Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τις τελευταίες μέρες έχουν αλλάξει το πολιτικό τροπάρι. Από εκεί που μιλούσαν για μία "σκευωρία", πράγμα που είναι βαθύτατα προσβλητικό όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την ίδια τη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, επειδή, ακριβώς, βλέπουν ότι η υπόθεση προχωράει και υπάρχουν στοιχεία τα οποία δημιουργούν αρκετά μεγάλα προβλήματα και εγείρουν τεράστια ερωτηματικά, έχει αλλάξει πολιτική η υπερασπιστική τους τακτική και πλέον μιλούν καθαρά για "παραγραφή"», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, και το ότι δεν έχουν βρεθεί κινήσεις λογαριασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν θα αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης, δεν πρόκειται να καταδικάσει κανέναν, ούτε να προεξοφλήσει την ενοχή οποιουδήποτε πολιτικού αναφέρεται στις δικογραφίες και σημείωσε: «Η δωροδοκία, τουλάχιστον με βάση την ερμηνεία την οποία κάνει και η εισαγγελική αρχή, δεν είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού, αλλά απλώς και μόνο επ΄ ευκαιρία. Επομένως, είναι αρμοδιότητα της εισαγγελίας και δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Οι συναντήσεις της Ελ. Κουντουρά με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο