Δ. Τσιόδρας: Τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της «κυβέρνησης ρεφενέ»

Δ. Τσιόδρας: Τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της «κυβέρνησης ρεφενέ»

Για κυβέρνηση ρεφενέ έκανε λόγο σήμερα στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης αυτής της κυβέρνησης.

Για τον Σπύρο Δανέλλη που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης τελικά στην κυβέρνηση, απαντώντας στο τελεσίγραφο του Σταύρου Θεοδωράκη ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι θεωρεί αυτονόητο ότι θα διαγραφεί.

«Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει με απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ με απόφαση του συνεδρίου παραμένει αντιπολίτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Σε ξεχωριστές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως σε σχέση με τη στάση του Ποταμιού στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών:

«Έχουμε εκφράσει άποψη, η οποία είναι σταθερή από την αρχή. Υπάρχουν κάποια πολιτικά δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε, δηλαδή το αν αυτή τη στιγμή αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία έτσι όπως συγκροτείται μπορεί να οδηγήσει την χώρα στα περαιτέρω. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε, το πώς δηλαδή δεν θα νομιμοποιηθεί πολιτικά η συγκεκριμένη κυβερνητική πλειοψηφία -δεν μπορείς να συναινέσεις σε αυτό το οποίο γίνεται- και από την άλλη τη στάση μας σε σχέση με τις Πρέσπες».