Δ. Παπαγγελόπουλος: Το πόρισμα Καλούδη έχει ανασυρθεί από το αρχείο

Δ. Παπαγγελόπουλος: Το πόρισμα Καλούδη έχει ανασυρθεί από το αρχείο

Την ανάσυρση του πορίσματος Καλούδη για τα δάνεια των κομμάτων επιβεβαίωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου τόνισε ότι ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το έβγαλε από το αρχείο και μάλιστα αυτό έχει ήδη εμπλουτιστεί με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε επονείδιστη την τροπολογία με την οποία το πόρισμα Καλούδη τέθηκε στο αρχείο και προσέθεσε ότι είναι αντισυνταγματική επειδή «υποκρύπτει αμνηστία». «Την αντισυνταγματικότητα την κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια κι ο νοών νοείτο», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει την αρμοδιότητα να την κρίνει, αφού πλέον δεν ασκεί δικαστικά καθήκοντα.

Σε έτερη ερώτηση του κ. Νικολόπουλου σχετικά με την υπόθεση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και την κατάθεση του πρώην προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχετική κατάθεση, η οποία φέρεται να εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα.  Συγκεκριμένα, επισήμανε: «Όπως πληροφορήθηκα από αρμόδιες δικαστικές αρχές για την καταγγελία κατάθεση Μαρτίνη έχει διαταχθεί προανακριτική εξέταση αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και πολιτικών προσώπων θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία».

Αλέξανδρος Διαμάντης

(Φωτογραφία: Sooc)