Δ. Παπαγγελόπουλος: Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται έτσι εύκολα

Δ. Παπαγγελόπουλος: Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται έτσι εύκολα

Το άσπρο μαύρο έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία των «πολιτικών offshore».

Ειδικότερα, αφού σχεδόν πανηγύρισε για την νέα διάταξη, έκανε λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού της αντιπολίτευσης. «Η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός δεν συνάδει με λαϊκισμό και υποκρισία. Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη από την ιστορία. Αποδεικνύεται ότι είναι δύναμη διαφάνειας και προόδου απέναντι σε εκείνους που εμφανίζονται ως προοδευτικοί ενώ υποκύπτουν στον λαϊκισμό για να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης. Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται, γιατί είναι συνυφασμένο με το DNA της. Τολμήστε να δούμε πόσοι θα δηλώσουν τις offshore που συμμετέχουν. Εγώ δεν ξέρω κανένα από την πλευρά της κυβέρνησης. Να δούμε ποιοι θα είναι από την αντιπολίτευση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν να καλύψει. «Αυτοί που υπερασπίστηκαν την ασάφεια είναι αυτοί που βρέθηκαν σε λίστες. Πολιτικοί, εκδότες και άλλοι. Αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση για συγκάλυψη είναι αυτοί που επενδύουν να μην αλλάξει τίποτα. Είναι αυτοί που υπερασπίζονται την πρακτική που αθώωνε Υπουργούς. Αυτό τελειώνει», σημείωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε, επίσης, ότι συγκεκριμένη προσαρμογή τίθεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην κοινή γνώμη και προσέθεσε: «Η απαγόρευση για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα θα είναι γενική και καθολική. Σας παρακαλούμε και σας προκαλούμε όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως δήθεν τιμητές να υπερψηφίσουν τη διάταξη αυτή και να συμμορφωθούν με όσα ορίζει».

Τέλος επισήμανε ότι «το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται έτσι εύκολα. Είναι συνυφασμένη με το DNA της».

Αλέξανδρος Διμάντης