Δ. Παπαγγελόπουλος: «Σκοτεινοί κύκλοι» στοχεύουν στην... κατάλυση της Δημοκρατίας

Δ. Παπαγγελόπουλος: «Σκοτεινοί κύκλοι» στοχεύουν στην... κατάλυση της Δημοκρατίας

Φεουδαρχίες, ελίτ και σκοτεινούς κύκλους που κινούνται προκειμένου να εγκαθιδρύσουν την ...Μεταδημοκρατία διαπιστώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος και κάνει λόγο ακόμη και για παρεμβάσεις που οδήγησαν στην «ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου Πρωθυπουργού».

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του σε ημερίδα με θέμα «Ίδρυση και Λειτουργία Εσωτερικών Μονάδων στου ΟΤΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, εμφανίσθηκε να δηλώνει πως υπάρχει ένα παγκόσμιο σχέδιο συνωμοσίας που συνδέεται με την Μεταδημοκρατία, την οποία επικαλέστηκε στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κατα την παρουσία των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μάλιστα όπως δήλωσε «στην Ελλάδα προάγγελος της Μεταδημοκρατίας την οποία ορισμένοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν, τη Μεταδημοκρατία που αποτελεί κεκαλυμμένη οικονομική φεουδαρχία, υπήρξε προάγγελος αυτής της κατάστασης επαναλαμβάνω, υπήρξε η ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του και η αντικατάστασή του από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο» φωτογραφίζοντας ενδεχομένως τον Λουκά Παπαδήμο που ανέλαβε τη διακυβέρνηση μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν σταμάτησε εδώ. Παρουσία του Γάλλου πρεσβευτή υποστήριξε ότι «Στη Μεταδημοκρατία δεν χρειάζονται πραξικοπήματα και αποστασίες για να ανατραπούν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο εξευγενισμένοι, πιο ραφιναρισμένοι και πολύ πιο εύπεπτοι. Όμως τα σκοτεινά σχέδια των σκοτεινών κύκλων –άλλωστε όλοι οι κύκλοι είναι σκοτεινοί γιατί προτιμούν το σκοτάδι και απεχθάνονται το φως- δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά αλλού. Οι λαοί έχουν καταλάβει πλέον και θα αντιδράσουν».

Στη συνέχεια μίλησε για ελίτ, εκμαυλισμούς συνειδήσειων αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και διαφθορά – διαπλοκή με στόχο την απόκτηση μεριδίου πολιτικής εξουσίας από οικονομικά συμφέροντα. Μάλιστα ανέφερε πως η διαπλοκή και η διαφθορά θα παταχθεί αν και τέσσερα χρόνια μετά ουδείς γνωρίζει τα αποτελέσματα που έχουν υπάρξει σε αυτόν τον τομέα όπως και τα έσοδα που απεκόμισε το κράτος.

«Την πραγματική εξουσία σε ορισμένους τομείς δεν την ασκούσε ο λαός μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων του αλλά σκοτεινά παράκεντρα της οικονομικής εξουσίας» είπε και πρόθεσε «στον πόλεμο αυτό, τα οικονομικά συμφέρονται χρησιμοποίησαν κάθε δυνατότητα που τους παρείχε η οικονομική και σταδιακά αυξανόμενη πολιτική ισχύς τους. Αλλά η δίψα για εξουσία σε πολλούς ανθρώπους είναι αχαλίνωτη. Στην οικονομική ελίτ- ιδίως στο διεφθαρμένο τμήμα της –είναι και ακόρεστη. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «τρώγοντας έρχεται –προσθέτω εγώ- και αυξάνεται η όρεξη». Δεν τους αρκούσε πλέον η εξωθεσμική και παρασκηνιακή παρέμβαση στην πολιτική ζωή, αλλά επιδιώκουν εμφανώς να αναμιχθούν και να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με τα οικονομικά τους συμφέροντα ερήμην του λαού».