Δ. Παπαγγελόπουλος σε δικαστές: Μη δίνετε την εντύπωση ότι δεν θέλετε τον έλεγχο

Δ. Παπαγγελόπουλος σε δικαστές: Μη δίνετε την εντύπωση ότι δεν θέλετε τον έλεγχο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Νέο μέτωπο με τους δικαστικούς άνοιξε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλους, καλώντας τους ουσιαστικά να αποδεχτούν το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο «πόθεν έσχες» για να μην «δίνεται η εντύπωση ότι  δεν θέλουν  να ελέγχονται όπως οι άλλοι Έλληνες ή ότι κάτι θέλουν να κρύψουν κάτι»!

Κατά την έναρξη της συζήτηση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στο «πόθεν έσχες», ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι η αντιπαράθεση αυτή θα πρέπει να λήξει, «μολονότι η κυβέρνηση δεν ζημιώθηκε».

«Μας μας πίστωσε ο λαός άλλη μία προσπάθεια για διαφάνεια και ισονομία», ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός, ενώ παραδέχτηκε ότι αναλαμβάνεται τις ανησυχίες για την ηλεκτρονική υποβολή, αλλά -όπως ξεκαθάρισε- «διαβεβαιώ όλους και ιδίως τους δικαστικούς λειτουργούς ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για όσους δεν έχουν να κρύψουν τίποτα».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής Υπουργός ναι μεν δεν χαρακτήρισε την αντιπολίτευση ως «υποκινητές της αντιπαράθεσης», αλλά τόνισε ότι και αυτή έχει την ευθύνη γιατί κατέκρινε την κυβέρνηση. «Δεν θεωρώ ότι η αντιπολίτευση υποδαύλισε αυτή την αντιπαράθεση, αλλά και αυτή έχει ευθύνη γιατί κατά την πάγια τακτική του πολιτικού συστήματος η εκάστοτε αντιπολίτευση θεωρεί καθήκον της να ασκεί αντιπολίτευση για χάρη της αντιπολίτευσης και να κατακρίνει την εκάστοτε κυβέρνηση ακόμα και για θέματα που θεωρεί σωστά και θα τα  αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία intime news