Δ. Παπαγγελόπουλος: Πράξη αισχίστης δειλίας η προσπάθεια Αθανασίου να εμπλέξει τον Κ. Παπούλια

Δ. Παπαγγελόπουλος: Πράξη αισχίστης δειλίας η προσπάθεια Αθανασίου να εμπλέξει τον Κ. Παπούλια

Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης - Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου. Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Με δήλωσή του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό ότι επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών.

Όπως τονίζει, «εκτός από μεγάλη απρέπεια, είναι πράξη αισχίστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου».

«Ο κ. Αθανασίου ως πρώην υπουργός, πρώην ανώτατος δικαστής και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει και πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον ύπατο πολιτειακό θεσμό. Ελπίζω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η Νέα Δημοκρατία να καταδικάσουν την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου στο σύνολό της».

Σημειώνεται πως με ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου είχε εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως εξακολουθεί να προσποιείται ότι αγνοεί αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ή όχι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε καταδίκους, να ερωτήσει τους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Κοντονή, πρώην και τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης: 1) Ποιος είναι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε κατάδικους και 2) πόσες τέτοιες χάρες έχουν υπογράψει οι ίδιοι.

 

Φωτογραφία αρχείου SOOC