Δ. Παπαγγελόπουλος για Ράικου: Όταν διευκρινιστούν ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι τότε θα δοθούν απαντήσεις

Δ. Παπαγγελόπουλος για Ράικου: Όταν διευκρινιστούν ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι τότε θα δοθούν απαντήσεις

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Δια του αρραβώνος έστριψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά τις καταγγελίες κύκλων της Ελένη Ράικου περί πολιτικών πιέσεων στο έργο της, αφού επί της ουσίας απέφυγε να δώσει απάντηση.

Όπως είπε «όταν διευκρινιστεί ποιοι είναι οι κύκλοι αυτοί, τι καταγγέλλουν συγκεκριμένα κι αν πράγματι οι κύκλοι αυτοί με την αγοραία γλώσσα εκπροσωπούν την εν λόγω κυρία, τότε να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα δοθούν οι απαντήσεις».

Απείλησε, δε, ότι σε αυτές τις απαντήσεις θα «τεθούν κι ενδιαφέροντα ερωτήματα για τα οποία θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις»!

Το ζήτημα ήγειρε, νωρίτερα, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς ρωτώντας τον κ. Παπαγγελόπουλο αν ο ίδιος είναι ο πολιτικός νταβατζής που την πίεζε είτε για να τρέχει υποθέσεις είτε για να αρχειοθετεί άλλες. «Ξέρετε κ. Παπαγγελόπουλε ποιος ήταν ο πολιτικός νταβατζής που της έκανε bullying;», αναρωτήθηκε ο κ. Αμυράς, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις.

Ο βουλευτής του Ποταμιού έκανε μάλιστα ειδική μνεία (όπως και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου) σε όσα υποστήριξε χθες ο Ν. Κοτζιάς περί χρηματοδότησης από τον Τζόρτζ Σόρος. «Χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος όπως είπε ο Κοτζιάς επικαλούμενος τον Π. Καμμένο», είπε απευθυνόμενος στον Δ. Παπαγγελόπουλο και συνέχισε: «Βάζετε λεφτά στις τσέπες σας για να χρηματοδοτείτε ή να εξαγοράζετε ξένους στα Βαλκάνια; Γιατί αυτό είπε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αποκάλυψε ο Ν. Κοτζιάς και δεν είπατε τίποτα, άντε και στο Υπουργικό ήσασταν ψαρωμένοι αλλά εδώ πρέπει να μας απαντήσετε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να αποσείσει τις κατηγορίες Καμμένου, παίρνοντας αποστάσεις.

Συγκεκριμένα, μίλησε για φτηνό επικοινωνιακό τέχνασμα και συμπλήρωσε ότι αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική. «Η κυβέρνηση κάνει κάτι που θεωρεί σωστό, με θάρρος και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος  και τι να αμειφθεί για κάτι που το θεωρεί καθήκον της», είπε.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Παπαθεοδώρου σχετικά με την υπόθεση της κ. Ράικου μίλησε ακόμα και για ειδικό δικαστήριο, με τον αναπληρωτή υπουργό να απαντά σχετικά: «Είπε ο κ. Παπαθεοδώρου για ειδικά δικαστήρια, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ειδικό δικαστήριο, αλλά εικάζω με την πείρα μου ως νομικός ότι μπορεί να υπάρξουν άλλα ειδικά δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

Διαβάστε ακόμη:

- Κ. Τζαβάρας: Να γίνει -με εντολή Παπαγγελόπουλου- προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες Ράικου