Δ. Παπαγγελόπουλος: «Αδειάζει» Παππά, αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Παπαγγελόπουλος: «Αδειάζει» Παππά, αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέο «άδειασμα» του Νίκου Παππά προχωρά ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ αποστάσεις τηρεί και από τα όσα διαρρέουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις αποκαλύψεις της συνομιλίας του N. Παππά με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή.

«Εγώ δεν είπα κάτι για την Μαρέβα», φέρεται να είπε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης στην προανακριτική, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν είπε ποτέ κάτι για την κ. Γκραμπόφκσι καθώς επίσης και ότι ουδέποτε ζήτησε από τον Σ. Μιωνή να δώσει στοιχεία εναντίον της. 

Νωρίτερα και αναφορικά με τις επίμαχες συναντήσεις στο Μαξίμου με τους Νίκο Παπά, Σάμπυ Μιωνή και Γιάννη Φιλιππάκη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε παραδεχθεί ότι σε αυτές είχε αναφερθεί «σε δικαστικά έξοδα», αλλά διευκρινίζοντας ότι η παρουσία του εκεί, είχε γίνει κατόπιν πρόσκλησης του πρώην υπ. Ψηφιακής Πολιτικής. Σημειωτέον ότι την αποκάλυψη περί δικαστικών εξόδων που κοστολογηθήκαν στα 350.000 ευρώ έκανε ο Σάμπυ Μιωνή. Μάλιστα τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την κάλυψη των εξόδων του εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία, Γιάννη Φιλιππάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες λίγο αργότερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κράτησε αποστάσεις και από την Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν έχει αναφερθεί σε δήθεν μίζα, ύψους 2,6 εκατ ευρώ προς τον Στ.Παπασταύρου. «Δεν γνωρίζω, δεν έχω κανένα στοιχείο και σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας», φέρεται να είπε ενώπιον των μελών της επιτροπής, τηρώντας αποστάσεις από τα όσα έλεγαν χθες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχες αποστάσεις κράτησε χθες ο Δ. Παπαγγελόπουλος και από τον Ν. Παππά, όταν ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την ηχογραφημένη συνομιλία του Σ. Μιωνή με τον πρώην υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, απάντησε «εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη, ρωτήστε τον κ. Παππά». 

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και σήμερα το πρωί αυτή τη φορά με αφορμή τη στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είπε ποτέ κάτι για την ίδια, καθώς επίσης και ότι ουδέποτε ζήτησε από τον Σ. Μιωνή να παράσχει στοιχεία εναντίον της. Σημειώνεται ότι στο χθεσινό ηχητικό που έδωσε στην προανακριτική επιτροπή ο Σ. Μιωνή, ο Ν. Παππάς εμφανίζεται να ζητά μετ’ επιτάσεως από τον επιχειρηματία να «βγει να μιλήσει» ο Στ. Παπασταύρου εναντίον της. 

Σήμερα, ο πρώην αναπληρωτής επιχειρώντας να διαχωρίσει τη θέση του υποστήριξε ότι πουθενά στο ηχητικό δεν ακούγεται ο ίδιος να λέει οτιδήποτε για την σύζυγο του πρωθυπουργού.  «Και αν ακόμη αυτά που λέγονται για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι σωστά, λέγεται πουθενά ότι εγώ ζήτησα κάτι για την Μαρέβα; Πουθενά στο ηχητικό. Κι όμως έπαιξαν χθες τα ΜΜΕ ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησαν την κα Γκραμπόφσκι. Πουθενά δεν βγαίνει όιτι εγώ είπα κάτι για τη Μαρέβα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε την εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη από την επιτροπή, επικαλούμενος απόσπασμα των πρακτικών της εξέτασης του Νίκου Παππά, τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή παραμονές της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του, συνάγοντας πως ήταν σε γνώση της ΝΔ η παράνομη ηχογράφηση της ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Η σημερινή ακρόαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων που έκανε χθες ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής μέσω γραπτής απομαγνητοφώνησης, από συζήτηση που είχε με τον Νίκο Παππά. Στη συζήτηση αυτή ο Νίκος Παππάς δήλωνε χαρακτηριστικά ότι «ξέρω πως κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά», με τη συνομιλία να αφορά στην υπόθεση που ο επιχειρηματίας έχει καταγγέλλει και έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις για εκβιασμό που δέχθηκε, εμπλέκοντας μεταξύ άλλων και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.