Δ. Παπαδημούλης: Θα δουλέψουμε συλλογικά με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2019

Δ. Παπαδημούλης: Θα δουλέψουμε συλλογικά με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2019

Το επόμενο διάστημα «θα δουλέψουμε συλλογικά πάνω στις μείζονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2019» ανάφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του που φιλοξενεί το «Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ», με αφορμή το διήμερο συνέδριο των προοδευτικών δυνάμεων που διοργάνωσε στην Αθήνα, στις 16 και 17 Μαρτίου.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «χρειάζονται σχέδιο, ξεκάθαρες προτάσεις, συγκεκριμένα βήματα, τόλμη και αποφασιστικότητα από την Αριστερά κι όχι θολές υποσχέσεις και μεγαλόπνοα σχέδια χωρίς πρακτική εφαρμογή».

Πρόσθεσε ότι «πρώτιστης σημασίας είναι να διαμορφωθεί ένα κλίμα διαλόγου και συγκλίσεων σε κοινωνικό επίπεδο» και «βασικός στόχος είναι να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία η κοινωνία των πολιτών, οι συλλογικότητες, διανοούμενοι και επιστήμονες, επαγγελματίες και πολίτες όλων των ηλικιών, ιδιαίτερα η νέα γενιά».

Όπως είπε, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμβάλει στην ενίσχυση του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου και στην οικοδόμηση ευρύτερων και προγραμματικά στέρεων συμμαχιών που έχει ανάγκη η χώρα και η ελληνική κοινωνία.

Επιπλέον, τόνισε ότι η μετατόπιση πόρων προς την ενίσχυση του τομέα της ευρωπαϊκής άμυνας, χωρίς παράλληλη αύξηση του προϋπολογισμού για την κοινωνική, εισοδηματική και περιφερειακή συνοχή ή την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αυξάνουν το χάσμα μεταξύ του ευρωπαϊκού κέντρου και των πιο αδύναμων περιφερειών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι «απαράδεκτο και προκλητικό η τεράστια φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή να μην αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τη στιγμή που αποδυναμώνονται οι πόροι για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, των πολιτικών ανάπτυξης ή του προγράμματος Erasmus+ για την κινητικότητα και την εκπαίδευση των νέων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ