Δ. Μιχαηλίδου: Καμία μείωση στα προνοιακά επιδόματα

Δ. Μιχαηλίδου: Καμία μείωση στα προνοιακά επιδόματα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στην αποδόμηση των fake news περί μείωσης των επιδομάτων προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού. «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στα προνοιακά- αναπηρικά επιδόματα. Η αντιπολίτευση ανεύθυνα εξακολουθεί να καλλιεργεί ψεύτικα στοιχεία και κινδυνολογία. Ακριβώς τα ίδια χρήματα προϋπολογίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα. Μιχαηλίδου τόνισε ότι ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στον προϋπολογισμό είναι και το επίδομα γέννησης ύψους 2000 ευρώ που «θα χορηγείται οριζοντίως για όλους. «Στόχος μας η ανάσχεση της πτώσης του δείκτη γεννήσεων, η θέσπιση του μέτρου συνιστά την απάντηση μας στο δημογραφικό», υπογράμμισε παράλληλα η υφυπουργός.

Σε ότι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα μίλησε για μια «νέα κινδυνολογία» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι για το 2020 έχει προϋπολογιστεί ακριβώς το ίδιο ποσό. «Κάνουμε μια καίρια παρέμβαση, να είναι απαραίτητη η παρακολούθηση, και όχι μόνο η εγγραφή, των παιδιών στο σχολείο», είπε και συμπλήρωσε: «Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και η παρακολούθηση των μαθημάτων διασφαλίζει χαμηλότερη φτώχεια, λιγότερη σχολική διαρροή, χαμηλότερο κοινωνικό αποκλεισμό».

Την ίδια ώρα, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη ενίσχυση της πολιτική της για την οικογένεια. «Έχουμε πάρει μια σειρά αποφάσεων για τη στήριξη των γονιών. Έχουμε υιοθετήσει δύο ακόμα μέτρα: 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε τέκνο και μείωση ΦΠΑ για βρεφικά είδη και για καθίσματα παιδιών. Κάναμε πράξη την αποκατάσταση μιας αδικίας της κατάργησης του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα για τους πολύτεκνους!