Εξετάζεται η διεύρυνση του επιδόματος παιδιού για κάποιες ομάδες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, 17:10
-A +A
Εξετάζεται η διεύρυνση του επιδόματος παιδιού για κάποιες ομάδες

Στο τραπέζι βρίσκεται η διεύρυνση του επιδόματος παιδιού για κάποιες ομάδες που θα το έχουν ανάγκη, όπως δήλωσε η υφυπουργός Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι ηκυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει τον θεσμό της οικογένειας.

Σε συνέντευξή της στον Θέμα 104,6 η Δ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων έχει το προνοιακό κομμάτι και ο κεντρικός σχεδιασμός είναι να στηριχθεί η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, καθώς όπως σημείωσε το δημογραφικό ζήτημα είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν πρέπει να αφορά πλέον κόμματα και ιδεολογίες, καθώς είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης

Η Υφυπουργός Πρόνοιας υπογράμμισε ότι για το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, που θα ξεκινά από 1/ 1/ 2020 εξετάζεται το ενδεχόμενο διεύρυνσης σε κάποιες ομάδες που το έχουν ανάγκη. «Το κοιτάζουμε, σε ποιους θα διευρυνθεί, αν διευρυνθεί», ενώ τόνισε πως σίγουρα για πολύ μεγάλα εισοδήματα, δεν θα δοθεί.

Ερωτηθείσα η υφυπουργός, σχετικά με το ενδεχόμενο να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή του επιδόματος, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε: «είναι κάτι που έχουμε στο μυαλό μας και εξετάζεται έτσι ώστε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα το ποσοστό αυτό στο πάνω στρώμα του εισοδήματος των συμπολιτών μας, που δεν θα λαμβάνουν το ποσό αυτό. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για να δούμε ποιο θα είναι το ποσοστό εκείνων με πολύ υψηλό εισόδημα- που όλοι καταλαβαίνουμε για να υπάρχει μία αίσθηση δικαίου -δεν πρέπει να λαμβάνουν το επίδομα αυτό. Και να δούμε, αν για κάποιες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή περισσότερα παιδιά γίνει κάτι ακόμα».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 22/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα