Δ. Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση σε πρόσφυγες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Δ. Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση σε πρόσφυγες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξετάζεται το οικονομικό προφίλ  των προσφύγων και μετανάστες εξετάζει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφέρει το ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ' αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για το από που θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό και πρόσθεσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης».

Τέλος, αναφερόμενος στη διαχείριση του προσφυγικού ο κ. Μάρδας δήλωσε πως «μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Για τη φράση του ο «Μουζάλας δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο» ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως ήταν μία λεκτική υπερβολή.

Έντονες αντιδράσεις στη δήλωση Μάρδα για τις επενδύσεις από μετανάστες

Έντονες αντιδράσεις από σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Μάρδα για ευνοϊκή μεταχείριση όσων προσφύγων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με τη συγκεκριμένη δήλωση» και επεσήμανε πως αν κάποιος έχει τέτοιο ποσό δεν θα έχει έρθει με τα πόδια από τη Συρία στην Ελλάδα.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι «πέρα από το ανεδαφικό της δήλωσης Μάρδα υπάρχει και ένα ζήτημα βαθιά ανθρωπιστικό». «Αν κάποιος έχει καταθέσεις θα τον βγάλουμε από την Ειδομένη και θα τον βάλουμε σε σπίτι;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες» σχολιάζει το Ποτάμι με αφορμή την αναφορά του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για σχέδιο καταγραφής του οικονομικού προφίλ των προσφύγων.

«Αρκεί ''να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση'' όπως δηλώνει ο υφυπουργός κ. Μάρδας. Μπράβο. Μαζί με το μεταναστευτικό η κυβέρνηση λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι Έλληνες - με αυτά που ακούν -θα μεταναστεύσουν και οι πρόσφυγες θα γίνουν οι μεγάλες επενδυτές» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από την Ένωση Κεντρώων τονίζεται σε ανακοίνωση ότι "αντί να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής φιλόξενη σε επενδύσεις, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναζητούν επενδύσεις με τα λεφτά των προσφύγων και των μεταναστών. Μήπως γελοιοποιούν με αυτόν τον τρόπο τον όρο "επένδυση";

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος είπε στον ΣΚΑΙ ότι ο κ. Μάρδας δεν ξέρει τι του γίνεται. “ Δεν είναι για εδώ πρέπει να πάει αλλού. Πρέπει να πάει στη ΝΑSA. Δεν ξέρω τι του ανήκει πάντως η θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν του ανήκει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Για προσβολή των αξιών του ελληνικού λαού έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα τονίζοντας πως η κυβέρνηση Τσίπρα αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ανάλογα με το ''''πουγγί'' τους και τονίζει πως οι δηλώσεις Μάρδα για την ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής σε πρόσφυγες που επενδύουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, αναδεικνύουν ένα απολύτως απάνθρωπο, αποκρουστικό και κυνικό πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα.