Δ. Μάρδας: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι και η καλύτερη

Δ. Μάρδας: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι και η καλύτερη

«Δεν έχουμε την καλύτερη συμφωνία, έχουμε τη συμφωνία της δεύτερης καλύτερης επιλογής. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης λαθών πολλών ετών. Σαφώς θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αν δεν είχαν συσσωρευτεί τόσα λάθη. Τα λάθη δεν διαγράφονται με μονοκονδυλιές», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας με αφορμή το δημοψήφισμα που διεξάγεται στην ΠΓΔΜ.

Όπως τόνισε ο κ. Μάρδας, «πρώτη φορά έχουμε προσδιορισμό αυτής της γλώσσας που είναι μία νοτιοσλαβική γλώσσα. Αυτόματα προσδιορίζει και ποιοι είναι αυτοί. Όταν προσδιορίζεται μία γλώσσα, αυτόματα προσδιορίζεται και η ταυτότητα. Καταρρίπτεται η υπόθεση του έθνους».

Παράλληλα, ερωτηθείς για την εκτίμησή του στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος απάντησε ότι «αν έχουν την απαραίτητη συμμετοχή, το δημοψήφισμα θα είναι θετικό για την αποδοχή της συγκεκριμένης συμφωνίας».

«Στο πλαίσιο του πολιτικού παιχνιδιού, οι εντυπώσεις είναι αυτές που επιδιώκουν να κερδίσουν το αποτέλεσμα. Ξέρει καλά ο κ. Ζάεφ τι έχει υπογράψει. Χρησιμοποιήθηκαν κάποιες γνωστές τακτικές ώστε να παρασύρουν τον κόσμο προς το αποτέλεσμα που θέλουν», πρόσθεσε.