Δ. Κουτσούμπας: «Το κόστος για διακοπές είναι ακριβό και που να βρεις τώρα κότερο…»

Δ. Κουτσούμπας: «Το κόστος για διακοπές είναι ακριβό και που να βρεις τώρα κότερο…»

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των διακοπών του πρωθυπουργού με κότερο εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι τόσες και τόσες οικογένειες μετρούν τι τους βγαίνει και το όχι. Μετρούν αν θα πάνε κάπου λίγες μέρες διακοπές γιατί τα εισιτήρια για τα νησιά είναι ακριβά και για τα στεριανά υπάρχουν και διόδια. Και που να βρεις και κότερο για τα νησιά», είπε αρχικά ο επικεφαλής του Περισσού, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει το δικαίωμα στους «αναξιοπαθούντες εφοπλιστές», εάν θέλουν εθελοντικά «να δώσουν και κάτι στο κράτος έχουν ανεβάσει το κόστος των διακοπών στο θεό».

Το δίλημμα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, δεν είναι σε ποιου επιχειρηματία θα πίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τις σαμπάνιες τους. «Στο ίδιο κότερο είστε όλοι σας. Στο 'ίδιο κότερο ήσασταν όταν ψηφίζατε το 3 μνημόνια. Όταν με χαρά επιτίθεστε στο δικαίωμα απεργίας στους χώρους της δουλειάς. Είστε οι σκαφάτοι του κεφαλαίου και δεν μπορείτε να κρύψετε ότι συμπλέετε στα επικίνδυνα σενάρια που φτιάχνετε για το μέλλον του λαού μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τη δήθεν 13η σύνταξη. «Συνεχίζετε είστε μάστορες να βαφτίζετε το κρέας ψάρι, όπως το μόνιμο επίδομα που το βαφτίσατε σύνταξη. Αυτή είναι; Το κονδύλι του επιδόματος είναι 800 εκ και είναι το 39% του ποσού που καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ. Δεν απαίτησαν ένα κουτσουρεμένο επίδομα, κατηγοριοποιώντας ανθρώπους που δούλεψαν μια ζωή ολάκερη», τόνισε.

Αλέξανδρος Διαμάντης