Δ. Κουτσούμπας σε Υπ. Παιδείας: Αλλάξτε το αθώο υφάκι – Κ. Γαβρόγλου: Εγώ θα το έχω

Δ. Κουτσούμπας σε Υπ. Παιδείας: Αλλάξτε το αθώο υφάκι – Κ. Γαβρόγλου: Εγώ θα το έχω

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου ξέσπασε στη Βουλή, όταν ο Υπουργός χαρακτήρισε ακραίο και λαϊκίστικο το αίτημα του ΚΚΕ για 30.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. «Κατηγορείτε το ΚΚΕ για 30.000 μόνιμους διορισμούς για τα κενά και μιλάτε για λαϊκισμό και ακραίο αίτημα. Ακραίο αίτημα οι διορισμοί; Είστε σοβαροί;», αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, με τα αίματα να ανάβουν από την στιγμή που ο κ. Κουτσούμπας τον αποκάλεσε Υπουργό της αμάθειας και αναρωτήθηκε «να δούμε ποιος είναι γελοίος εδώ μέσα»!

«Ας κάνουμε σενάριο, με παίρνει ο ΥΠΟΙΚ και μου λέει σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό προτείνω να πάμε σε μόνιμο διορισμό 30.000 εκπαιδευτικών και λέει να ρωτήσω ποιο σύστημα προτείνετε για αυτούς. Παρακαλώ απαντήστε μου, ποιο σύστημα θα προτιμούσατε; Μην κατηγορείτε εμάς για εμπόριο ελπίδας, όταν υπάρχουν εκεί έξω 100άδες χιλιάδες που έχουν κι αυτοί δικαίωμα», απάντησε σε ήπιους τόνους αρχικά ο κ. Γαβρόγλου, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να ανεβάζει τους τόνους.

Αφού κάλεσε τον υπουργό «να αφήσει το αθώο υφάκι γιατί δεν τον τιμά» του ζήτησε να το αλλάξει. «Το ΚΚΕ σας κρίνει γιατί πετάτε στο δρόμο χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε αυτό το μετερίζι και ματώνουν καθημερινά. Δεν μπορούν να ζήσουν οικογένεια και δεν προχωράτε στην μονιμοποίηση αυτών των ανθρώπων», είπε με τον κ. Γαβρόγλου να απαντά: «Παρόλο που με παρακάλεσε ο κ. Κουτσούμπας να αφήσω το αθώο υφάκι, εγώ θα το έχω. Αφήστε να έχω την ελευθερία να μιλάω με το δικό μου υφάκι, προσέξτε τώρα, να αλλάξουν υφάκια αυτά είναι άλλων εποχών».

Φωτογραφία: ΑΡ