Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ «στραγγίζει» τις τσέπες των εργαζομένων για να πληρώσει το ΔΝΤ

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ «στραγγίζει» τις τσέπες των εργαζομένων για να πληρώσει το ΔΝΤ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην αρχή της αποψινής ομιλίας στο Χαϊδάρι, είπε ότι «υποκλινόμαστε στη μνήμη όλων των θυμάτων της χούντας» και απέτισε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν, καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτάχθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στους πραξικοπηματίες.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι εργαζόμενοι «δεν έχουν κανένα λόγο να χειροκροτούν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ απ'' τις τσέπες τους για να πληρώσει το ΔΝΤ» καθώς «τα 3,5 δις ευρώ που θα δοθούν στο ΔΝΤ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα».

Σημείωσε ότι την ίδια ώρα που ο λαός «ματώνει για να αποπληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τα δωράκια στο κεφάλαιο, όπως με τη μείωση ακόμα και αυτής της εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών».

«Αιτία της αντιλαϊκής πολιτικής δεν είναι το ΔΝΤ. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας τη ΝΔ, καθορίζεται κυρίως από την ανάγκη των μονοπωλίων για να έχουν μεγάλη κερδοφορία. Γι'' αυτό και εφαρμόζεται και σε χώρες χωρίς μνημόνια, ΔΝΤ, και υπέρογκο κρατικό χρέος. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής της ΕΕ που δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο προς το χειρότερο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «απεγκλωβισμός από «την πολιτική των μνημονίων» και απαλλαγή του λαού από το κρατικό χρέος, δεν σημαίνει απλά να φύγει το ΔΝΤ. Σημαίνει αποδέσμευση της χώρας απ'' τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ