Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό

Στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε και φόρτωσε στο λαό ένα ακόμα, το τρίτο μνημόνιο, εκατοντάδες αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους, ματωμένα πλεονάσματα και ένα χρέος που θα το κουβαλάν οι γενιές που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σημερινή ομιλία του στην μεγάλη πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του Κόμματος.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «είπε την αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, προτού ακόμα αναλάβει το κυβερνητικό τιμόνι και πάρει τη θέση του δίπλα στα κόμματα της αστικής διαχείρισης, για να συνεχίσει τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο».

Σημείωσε πως o ΣΥΡΙΖΑ, στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του, «πρόλαβε και φόρτωσε στο λαό ένα ακόμα, το τρίτο μνημόνιο, εκατοντάδες αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους, ματωμένα πλεονάσματα και ένα χρέος που θα το κουβαλάν οι γενιές που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί» και ότι «πρόλαβε να υλοποιήσει μία προς μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου» ενώ «πρόλαβε να χαμηλώσει ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις ενός κόσμου, που για να επιβιώσει στην κρίση έπρεπε να δεχτεί τα ψίχουλα».

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, γιατί θέλει να καθηλώσει, να τσακίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ «αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο, για την αστική τάξη, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της δυνατότητάς τους να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιστάσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι «ούτε ο διαχωρισμός ανάμεσα στο «παλιό» και το «νέο» πολιτικό κομματικό σύστημα, ούτε το ψεύτικο δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση», μπορούν να κρύψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα, σφάζονται στην ποδιά των μονοπωλίων για το ποιος θα στηρίξει πιο αποτελεσματικά την εξουσία τους».

Είπε ότι κοινή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η εξασφάλιση, μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, «της σταθερότητας του συστήματος και της αστικής συνέχειας των κρατικών μηχανισμών προκειμένου να μη διαταράσσεται η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Επισήμανε ότι «στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, στην ισχυροποίησή του, στο δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, βρίσκεται η δύναμη που μπορεί να ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς, του ναζισμού, του φασισμού και «όχι στα διάφορα «μέτωπα» και τις «συμμαχίες» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί να στήσει νέες παγίδες για να εγκλωβίσει όλο αυτό τον κόσμο που έχει ζωντανές μνήμες, αγωνιστικές παρακαταθήκες και θέληση για δράση ενάντια στην ακροδεξιά, το ναζισμό».

Ανέφερε ότι την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού δεν μπορεί να ανακόψει αυτός «που έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ, αυτός που υπογράφει συμφωνίες, δήθεν για να λύσει το ονοματολογικό, στην ουσία όμως να προωθήσει την ένταξη της γειτονικής πΓΔΜ στη ΝΑΤΟϊκή λυκοσυμμαχία, αφήνοντας ανοιχτά παραθυράκια στον αλυτρωτισμό, δίνοντας και πάτημα εξαιτίας αυτού σε εθνικιστικές δυνάμεις στη χώρα μας να καλλιεργούν τον δικό τους αλυτρωτισμό με το γνωστό ανιστόρητο σύνθημα: «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Έκανε λόγο για υπαρκτό ενδεχόμενο εκδήλωσης βαθύτερης κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, προσθέτοντας «είναι λοιπόν παραμύθια οι υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για μια «ήρεμη μακροχρόνια» καπιταλιστική ανάπτυξη».