Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησε οτιδήποτε αριστερό

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησε οτιδήποτε αριστερό

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε ότι «ισχύει ως έναν βαθμό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησε οτιδήποτε αριστερό και διέσυρε αριστερές αξίες και ιδανικά» με «φυσικό επόμενο να σπείρει την απογοήτευση».

Επιπλέον, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι στις κάλπες της Κυριακής ο κόσμος πρέπει να πει ότι δεν αντέχει άλλη κοροϊδία, άλλη πολιτική εξαπάτησης και κυρίως ότι δεν αντέχει άλλα τόσο βαριά μέτρα.

Να αποφασίσει με ποιους πρέπει να πάει και ποιους πρέπει να αφήσει και να ενισχύσει το ΚΚΕ, «τον συνεπή αντίπαλο όλων εκείνων που του τσάκισαν τη ζωή», οι οποίοι «δεν μπορούν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο κόσμος για την επόμενη μέρα «περιμένει μια επανάληψη όλων αυτών των μέτρων που μας μαύρισαν τη ζωή και κρατά μικρό καλάθι για την περιβόητη ανάπτυξη», ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε κόσμο προς τη ΝΔ ακολουθώντας δεξιές πολιτικές «και έτσι εμφανίζονται σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δικαιωμένοι για τις πολιτικές τους».

Απέκλεισε οποιαδήποτε ενδεχόμενο εκ νέου προσφυγής στις κάλπες, επισημαίνοντας ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας.

«Άλλωστε αυτή είναι η θέληση των κομμάτων του κατεστημένου, διαθεσιμότητα από κόμματα μιας χρήσης, αν μπουν στη Βουλή, ενώ είναι η εκφρασμένη θέληση και των Ευρωπαίων εταίρων, των ΗΠΑ και του ΣΕΒ», πρόσθεσε.

«Εμείς λέμε στον κόσμο που έχει κουράσει και αποστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει το ΚΚΕ, όχι μόνο γιατί προειδοποιούσε πού θα καταλήξει ο Τσίπρας και το κόμμα του, αλλά κυρίως γιατί όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε φωτεινός σηματοδότης και στους αγώνες του και στην πίεση και για να υπάρχουν μέτρα ανακούφισης και για να αποκαλύπτει το τι αντιδραστικά εις βάρος του λαού και της χώρας σκέφτεται και προωθεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εν ονόματι της Αριστεράς», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα συμβεί με κυβέρνηση ΝΔ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει τον λαό να ξεχάσει ότι «τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί που ψήφισαν όλοι μαζί είναι εδώ, όπως και τα μνημονιακού χαρακτήρα μέτρα της μεταμνημονιακής εποχής. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει στρώσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη». 

Φωτογραφία intime news