Δ. Κουτσούμπας: Μέσα σε 15 μήνες η κυβέρνηση έχει πει όλα τα ψέματα

Δ. Κουτσούμπας: Μέσα σε 15 μήνες η κυβέρνηση έχει πει όλα τα ψέματα

«Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανένας σήμερα τα ''χει πει αυτή η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο, 15 μήνες», δήλωσε ο γγ ου ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει το Mega.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για φιάσκο σχετικά με την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά, εκτιμώντας ότι «δεν πρόσφερε τίποτα» και ότι «αντίθετα επιδείνωσε ένα κάλπικο διχαστικό κλίμα μέσα στο λαό μας».

«Η επιδίωξη ήταν να συζητήσουμε για τη διαφθορά, να δείξουμε δήθεν κάποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλα τα οποία είναι διεφθαρμένα και τα οποία ευθύνονται για όλα τα κακά του τόπου και από την άλλη μεριά να μείνει στο απυρόβλητο η ίδια η πολιτική, η διεφθαρμένη πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, και της σημερινής, που ουσιαστικά δίνει σε κάποιους ομίλους, θέλει να φτιάξει και κάποια νέα τζάκια, και την ίδια στιγμή να περνά αντιεργατικά μέτρα, να υλοποιεί μια βάναυση πολιτική για το λαό», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως το ΚΚΕ προτίθεται να συμμετάσχει στις εξεταστικές επιτροπές που προτείνουν τόσο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και η Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι το μαχαίρι δεν θα πάει στο κόκκαλο.

Αναφερόμενος στην αλλαγή της ηγεσίας της ΝΔ υποστήριξε ότι επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική και τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο γγ του ΚΚΕ προέβλεψε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την ΕΕ και φέρουν την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, θα οδηγηθούμε σε «μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων» και ότι δεν θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές.

Ο Κουτσούμπας εκτίμησε, επίσης, ότι «είμαστε ακόμη στην αρχή» και ότι «θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΝΑΤΟ είπε ότι «δεν πήγε για να ειδοποιεί τις ψαρόβαρκες, τα καΐκια με τους δουλέμπορους που φέρνουν τον κόσμο από την Τουρκία», αλλά ότι τους κάλεσε η Τουρκία «για να έχει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ εδώ για να τη στηρίζει και «ταυτόχρονα έχει και τις βλέψεις της», καθώς «δεν χάνει ευκαιρία να διεκδικεί και να παίζει το ρόλο της διεκδίκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, να μιλάει για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, να νομιμοποιεί με την παρουσία και του ΝΑΤΟ το γκριζάρισμα των ζωνών των νησιών στο Αιγαίο και να διεκδικεί τη συνεκμετάλλευση σε υδρογονάνθρακες, σε φυσικό αέριο».