Δ. Κουτσούμπας: Είστε τσιράκια του ΝΑΤΟ, έτοιμοι για τη βρώμικη δουλειά

Δ. Κουτσούμπας: Είστε τσιράκια του ΝΑΤΟ, έτοιμοι για τη βρώμικη δουλειά

«Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα αυτής της συμφωνίας που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το «διαίρει και βασίλευε», για αλλαγή συνόρων αύριο στα Βαλκάνια, για την καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα τους λαούς.

Ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ήταν «έτοιμη για τη βρώμικη δουλειά ως τσιράκια του ΝΑΤΟ». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ακολουθώντας τις οδηγίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχει κρύψει την αλήθεια, έφερε την Συμφωνία προς ψήφιση με βάσει προκαθορισμένων ημερομηνιών και χρονοδιαγραμμάτων.

«Η συμφωνία, που υπογράψατε κ. Τσίπρα, είναι ΝΑΤΟική και το "φωνάζει", από την αρχή κιόλας του κειμένου της», τόνισε, αναφερόμενος στο άρθρο 2 όπου καταγράφονται αναλυτικά οι «εγγυήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας, ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας.

Διερωτήθηκε από πού προκύπτει ότι ο γειτονικός λαός επιθυμεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι «η ένταξη, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, στις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις- δολοφόνους των οραμάτων και της θέλησης των λαών, σε όλες τις χώρες, ποτέ δεν είναι πραγματική επιλογή των λαών, αλλά της αστικής τάξης, της άρχουσας τάξης της κάθε χώρας, για να υπηρετήσει τα δικά της ιδιοτελή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα».